Albatross album 2 november.

Den 2:e november är Albatross tillbaka på din metaforiska skivspelare. Med producent Johan Håkansson på ryggen landade denna mäktiga bandfågel i konstepidemins patologiskt kreativa bubbla och lyfte inte igen förrän studiohögtalarna blastade ut gitarriff på högsta volym. Efter en mellanlandning vid mixerbordet är rockens fjäderfä åter luftburet, ständigt på jakt efter nya öron att landa i och housefestivaler att se ner på.

Turn on the Alpha Waves är en tillspetsning av allt som är Albatross – det tunga är tyngre, det känsliga är känsligare, det bra är bättre! Med Johan Håkansson som producent och energiinjektion har bandet drillats hårt under intensiva studiosessioner för att få ut max ur varje låt.

Albatross är nästa band att ta vidare den Göteborgska musiktradition som startades av Union Carbide Productions på 80-talet. Bland influenserna hittas artister som the Soundtrack of our Lives, the Velvet Underground, Byrds och the Stooges.

Sedan senaste skivsläppet 2014 har Albatross turnerat i Sverige och Europa, släppt singel, agerat husband på HAK tillsammans med Slowgold, medverkat på Truls Mörcks skiva, varit kompband till Ian Person (f.d. TSOOL) m.m.

Turn on the Alpha Waves släpps på alla digitala plattformar den 2:e november 2016.

Vinylupplagan släpps den 24:e november i samband med releasespelningen på Folk i Göteborg.

Skrivet av Skiva | 27 oktober, 2016

© Skiva 2021