ELLEN SUNDBERG släpper nytt album 26 augusti (BMG)

Både P3 och P4-listad med nya singeln FAVORITE TOWN och kommer snart nya albumet!

Albumet CIGARETTE SECRETS släpps 26 augusti (BMG), är inspelat i anrika Dreamland Recording Studios i WOODSTOCK och gästas av bl.a  Garth Hudson från The Band och Richard Lloyd från Television!

Lyssna första singeln här: FAVORITE TOWN http://spoti.fi/1WuorF6

Ellen Sundberg återvänder från Woodstock med ny platta

På bara två år har 23-åriga Ellen Sundberg skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv. Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga rockartister. Två hyllade skivor och ett flitigt turnerande har utvecklat denna unga jämtländska urtalang och ingen som följt hennes karriär har kunnat undgå att se hennes branta utvecklingskurva uppåt. ”Cigarette Secrets” är lika tydlig med Ellens särart som föregångarna, men den tar oss med i en delvis ny riktning. Låtarna är mer koncentrerade och produktionen rakare. Första singeln ”Favorite Town” ligger redan nu i rotation på både P3 och P4.

Ellen är en artist som ända sedan starten, tydligt men alltid ödmjukt, deklarerat att hon älskar att spela på de största scenerna och vill nå många människor med sin musik. Hon har också, med en ständigt brinnande inre låga och hårt arbete, visat att hon kommer göra vad som krävs för att lyckas med det. Det är en inställning och drivkraft som är mer lik en svensk tradition av målmedvetna svenska kvinnliga popfenomen som Zara Larsson, Lycke Li och Robyn än artister inom folk och americana. Musiken och Ellens uttryck är unikt, men det finns en attityd som ofta närmar sig starka kvinnliga originalartister som Patti Smith och PJ Harvey. Det är en potentiellt explosiv blandning och med nya albumet ”Cigarette Secrets” ger Ellen ett tydligt besked att hon kommer bli väldigt svår att stoppa.

”Jag åkte till Woodstock och ville att skivan skulle spegla den fas jag var i när jag skrev låtarna. De är skrivna enkelt och i ett skönt flow hemma i Bjärme mellan turneer.  Jag hade viljan att skriva tillgängliga, kortare och mer hookiga låtar, samtidigt som jag vet att det blir som det blir. Jag älskar det monotona och suggestiva och det kommer alltid med hur jag än gör, så jag kämpade med att få med det andra. Jag sade innan jag åkte att jag vill att skivan ska kännas som en självsäker käftsmäll, mer än som en ängslig kram från en indieartist som söker efter att vara cool och rätt. ”

Albumet ”Cigarette Secrets” är producerat av Ellen Sundberg och är inspelad under en gråmulen decembervecka i anrika Dreamland Recording Studios i Woodstock. Medverkar på plattan gör även Garth Hudson från The Band. På frågan om vad Ellen hoppas nya skivan ska leda till, svarar hon att ”För mig är texterna viktiga och jag lägger mycket tid och tanke på dom. Jag hoppas att det märks och att fler tycker om dem. Och så hoppas jag att vi får spela massa live och fortsätta vår resa mot nästa skiva, som inte får dröja för länge…”. Nya albumet Cigarette Secrets släpps den 26 augusti.

 

 

 

Skrivet av Skiva | 5 augusti, 2016

© Skiva 2021