Highasakite, singel Elastic State of Mind

HIGHASAKITE SLÄPPER SINGELN «ELASTIC STATE OF MIND»
Lyssna: ELASTIC STATE OF MIND https://open.spotify.com/album/02dEyorBHiGgcydJ0rQ9OT?si=SRWEKInyRuqPeCcflsNMjg

Highasakite följer upp singeln «Out of Order» med «Elastic State of Mind». Den fängslande popsingeln är mer storslagen i uttrycket än den mer lågmälda föregångaren, som fortfarande är listad på P3.

Singeln «Out of Order» släpptes i april och var första smakprovet på ny musik från Highasakite 2018. Låten markerar ett vägskäl för bandet som återvänder till utgångspunkten, med Ingrid Helene Håvik vid rodret och Trond Bersu som producent. «Out of Order» gick rakt in på P3-listan och roterar där fortfarande.

Efter att ha jobbat tätt med producenten Kåre Vestrheim på sina tidigare album «Camp Echo» (2016) och «Silent Treatment» (2014), följde Håvik och Bersu sin andliga känsla till att själva sitta vid spakarna.  «Out of Order» visar en utveckling av Highasakites ljudbild, samtidig som den tar en mer organisk riktning än Highasakites förra album «Camp Echo» (2016) och det Stargate-producerade sidospåret «5 Million Miles» (2017). Samtidigt påminner det mer om den stora och öppna ljudbilden på det kritikerrosade albumet «Silent Treatment» från (2014).

Ingrid Helene Håvik och Trond Bersu tillbringade mycket av hösten 2017 i en stuga i skogen, där de skrev och utvecklade nya låtar.

Trond berättar om singeln:
Jag tyckte vi hade alla delarna, intro, värs och prerefräng, men vi behövde en riktigt bra refräng.
Jag bad Ingrid komma hem till mig, gav henne en mick och på 5 minuter la hon linjen som blev refrängen. Helt rå den där damen!

Omslaget till «Elastic State of Mind» är gjort av den talangfulla konstnären Eirik Lyster.

«Elastic State of Mind» släpps 15. juni på Propeller Recordings.

Titel: «Elastic State of Mind»
Text och kompositör: Ingrid Helene Håvik
Producent: Trond Bersu
Label: Propeller Recordings
ISRC: NOPRR1805020
releasedatum: 15. juni 2018

Skrivet av Skiva | 29 juni, 2018

© Skiva 2022