JOSÈ GONZÀLEZ album VESTIGES & CLAWS 17 feb (Imperial)

José González släpper albumet ”Vestiges & Claws” den 17 februari 2015.

Video till P3-listade EVERY AGE: https://www.youtube.com/watch?v=I_iY2RQWNzM


Ända sedan förra albumet ’In Our Nature’ släpptes 2007 har José González samlat på riff och låtidéer. En skiva bestående av sju års sparade musikaliska utkast riskerar naturligtvis att spreta vilt i såväl produktion som stil, men González har på ’Vestiges & Claws’ lyckats skapa en alldeles lagom sammanhållen samling låtar.

Om José´s tidigare skivor ’Veneer’ och ’In Our Nature’ bitvis har låtit karga och avskalade så låter ’Vestiges & Claws’ alldeles nytt, både varmare och mörkare än tidigare.

”Från början tänkte jag att jag skulle fortsätta på samma minimalistiska spår som på mina två tidigare skivor”, säger José. Han fortsätter: ”Men när jag började spela in så märkte jag snart att de flesta låtarna blev bättre med extra gitarrer och mer ’beat’-aktig perkussion, och med fler körer. Jag tycker att det ledde till en mer spännande och varierad skiva.”

Att det har tagit sju år sedan förra skivan ’In Our Nature’ släpptes betyder knappast att José varit sysslolös. Förutom att ha släppt två album med sitt band Junip och turnerat världen över, både med Junip och som soloartist, så har González varit aktiv i studiomiljö i flera olika sammanhang.

Bland annat vann låten ’Far Away’ i spelet ’Red Dead Redemption’ år 2010 ”Best Song In A Game” på Spike Video Game Awards i Los Angeles.
Dessutom var José djupt involverad i soundtracket till Hollywoodfilmen ’The Secret Life Of Walter Mitty’, av och med Ben Stiller, som hade premiär tidigt 2014. Mest framträdande var låtarna ’Step Out’ och ’Stay Alive’.

Första singeln ”Every Age” släpptes den 5 november.
www.jose-gonzalez.com

Skrivet av Skiva | 16 december, 2014

© Skiva 2021