Skiva » Midaircondo släpper efterlängtat andra album

Midaircondo släpper efterlängtat andra album

midaircondohemsida21

Midaircondo är äntligen tillbaka med uppföljaren till sitt hyllade debutalbum Shopping For Images [Type Records 2005], som fick ett lysande mottagande från både kritiker och publik världen över. Sedan dess har gruppen turnerat intensivt både i Sverige och internationellt. Midaircondo är kända för sina visuella livekonserter där fantasifull musik och experimentell video möts i drömska och stämningstäta ljudlandskap.

Det nya albumet Curtain Call är den första releasen på Midaircondos nystartade skivbolag Twin Seed Recordings.

På Curtain Call har Midaircondos originella improvisation och innovativa komposition utvecklats till ett nytt och fördjupat sound. Klassiska instrument, poetiska texter och field recordings från gruppens många resor förenas i Midaircondos säregna elektroniska värld. Låten Silk, Silver And Stone, som har en otvetydig popkänsla, gästas av Ebbot Lundberg från The Soundtrack of Our Lives och resultatet är en enastående vacker kärlekssång. Förutom Ebbot som gäst, har Midaircondo samarbetat med ett flertal andra musiker på skivan.

Curtain Call är producerad av Midaircondo, mixad av Christoffer Berg och mastrad av Andreas Tilliander. Kompletterande mixar är gjorda av Paul Bothén och Johan Forsman.

Midaircondo
Lisa Nordström: röst, basflöjt, flöjt, cittra, kalimba, percussion, elektronik
Lisen Rylander Löve: röst, tenorsax, basklarinett, kalimba, piano, percussion, elektronik

Skrivet av Skiva | 24 juli, 2009

© Skiva 2018