Nino Keller (the slaves, les big byrd mfl) album 24 mars.

Nino Keller – ”The Hunt”
Releasedatum 24 mars 2017. På limiterad vinyl och digitalt.
Skivbolag: Sing a song fighter
Distribution: Border (Sverige), Clearspot (Europa).

Nino Keller har varit och är med i en rad uppskattade musikkonstellationer (les big byrd, caesars, The Slaves, Taken by Trees, teddybears och Håkan Hellström, Bröderna Lindgren mm). Till viss del som medkompositör men i huvudsak som en svängig trummis.
”The hunt” är hans överraskande debutalbum som ensam kompositör och soloartist. Och det är en djupt ambitiös och imponerande intrumentalskiva, som tar ett stort steg bort från rocktrummor och larm.

Här är istället bedårandekompositioner, ofta pianobaserade,
som med sina filmiska, orkestrala arrangemang skapar en helhet fylld med visuella bilder. I en genre där kompositörer som Ennio Morricone mm härskar så kan det vara svårt att hävda sig, men detta debutalbum (som har visst släktskap medbåde Philip Glass, franske Sebastien Tellier och italienske filmmusikkompositören Piero Umiliani) står stolt på egna ben och kan mäta sig med dom bästa i genren. Det finns en enkelhet och naturlighet i dessa nio spår som utgör ”The Hunt”. Liksom finurlighet, äventyrslusta och stora och små känslor.

Sing a song fighter berörs och tycker att ett slitet format som
filmiska instrumentalskivor åter känns spännande och angeläget. Och vi har en ödmjuk förhoppning om att fler runt om i världen
kommer att hålla med.

Skrivet av Skiva | 1 mars, 2017

© Skiva 2021