Skiva » Roenik – Safe, Not Sound (Singel)

Roenik – Safe, Not Sound (Singel)

Det närmsta du kommer dina idoler är en plastbit. Visst känns det sorgligt?

”Vi undanber oss allmosor” – resonerade Roenik inför singelreleasen av ”Someone’s love is going to die” och släppte, istället för cd, en T-shirt. Och mot bakgrund i hur digitaliseringen av musik har utvecklats släpper nu bandet även denna gång ingen cd – utan en film och en hel rörelse!

FILMEN består av ihopklippt material från bandets guerillaspelningar på bibliotek och i hotellfoajéer, varuhus mm. Dessa uppmärksammade spelningar började sprida sig och man uppfann Dogma (Department Of Guerilla Musicians & Artists) som ett paraply för alla kreatörer som vill vara med och ”röra om i grytan”.

Syftet med att släppa någonting annat än en cd-skiva är att belysa det faktum att de flesta skivköpare är underbara människor som vill ge artisten något i gengäld för de stunder musiken skänkt dem. Om cd:n sedan lyssnas på eller bara får agera forslingsmedie – affär till dator – siar inte bandet om, men de ser möjlighet till utlopp för en bubblande kreativitet bortom musikens forum i det att de vill ge något verkligt och fint tillbaka.
Om du ändå vill ha en skiva så kommer den vara en bränd handskriven cd, utan fodral, som sprids likt en klubb-flyer i klädbutiker och på barer runt om i landet. På skivan står också bandets hemsideadress (roenik.com) där den som vill får gå in och ladda ner låten samt se på videon.

Safe, not Sound är andra singeln från Roeniks kommande album inspelat i London med Yoad Nevo (Air, Pet Shop Boys, Sugababes, Dave Gahan…) och kommer att släppas(?) den 16:e maj i samband med fler Dogma-aktioner och en releasespelning på Park Lane (gbg).

Skrivet av Skiva | 11 maj, 2010

© Skiva 2018