Skiva » The Movements, album den 25 okt.

The Movements, album den 25 okt.

 

 

Artist: The Movements

Albumtitel: Like Elephants 1

Utgivningsdatum: 25:e oktober, 2013.

Skivbolag: Crusher Records Distributör: Border Music

 

THE MOVEMENTS

The Movements från Göteborg har lämnat dörren till garagerocken halvt på glänt bakom sig för att istället öppna portarna och till den stora psykedeliska rockvärlden. I höst släpper de sitt nya album Like Elephants 1.

 

Like Elephants 1 är ett extra spännande projekt eftersom det, vilket titeln antyder, endast är första skivan av två (Like Elephants 2 beräknas släppas i början av 2014). Att arbeta fram två album till en unik helhet har varit både nytänkande, utmanande och inspirerande för The Movements. Det som är speciellt med de här två albumen är att de inte bara står starkt var för sig utan dessutom skapar en helhet, en slags kontinuitet, tillsammans. I och med de här två volymerna tar The Movements ett modigt avstånd från dagens snabbmatskonsumtion av låtar som rycks från sitt sammanhang för att istället våga kräva ett större engagemang av lyssnaren som i gengäld får uppleva något särskilt om denna tar sig tid till att lyssna igenom hela albumen.

 

Like Elephants 1 bjuder på stormande psykedelia i Great Deceiver, medryckande rockriff i All The Lost och snuddar i ögonblick vid folkrockens toner med It Takes A Spark. Albumet består av tio väl genomarbetade låtar av hög kvalité och har till merparten spelats in på Music A Matic i Göteborg.

 

The Movements besitter en gedigen scen- och låtskrivarvana och har genom åren turnerat de flesta länderna i Europa. The Movements kommande album, Like Elephants 1, släpps den 25:e oktober 2013 och följs upp av spelningar runt om i Sverige och Europa.

 

Medlemmar:

David Henriksson – Sång

Gustaf Gimstedt – Keyboards

Christian “Krita” Johansson – Gitarr

Daniel “Dolly” Petersson – Bas

Thomas Widholm – Trummor

 

Skrivet av Skiva | 29 augusti, 2013

© Skiva 2018