Skiva » The New Man, album 30 oktobet (Cosmos)

The New Man, album 30 oktobet (Cosmos)
THE NEW MAN
THE FATHOMLESS & THE INFINITE
Release 30e oktober


The New Man
är ett nytt band sprunget ur de Norrländska skogarna, som utforskar genrernaalternative, psykedelia och indie-rock. Bandetssångare – Olle Nyman – har ett förflutet som soulig singer/songwriter med två släppta album i bagaget,

bl.a. hyllade ”Venture” som uppmärksammades i Frankrike och släpptes på det framstående indie-bolaget Fargorecords. Olle spelade på ställen som Le Olympia, La Cigale, Radio Nova och Les Vielles Charrues för att nämna några, blev uppsnappad av den hypade franska bloggen Le Hiboo och var med i artiklar i flera av landets största musiktidningar, bland annat Rolling Stone.

Trots att han började få en allt större publik beslöt sig Olle för att ändra inriktning. The New Man, är någonting helt nytt, från början ett experimentellt sidoprojekt som nu växt till ett huvudspår för Nyman och hans band.
The New Mans låtar är nyskapande i sin form, men vad som fortfarande är detsamma är Olles svävande sång och förmåga att skapa hjärtskärande häpnadsväckande låtar, fyllda av den enorma skönheten och kargheten som kännetecknar landskapet han härstammar ifrån.
Under hösten 2012 släpptes det första smakprovet från The New Mans kommande album, i form av EP:n “Star O Mine”. Under våren 2013 släpptes sedan en
andra EP – “Desolate Land” – och den 30e oktober sluter The New Man cirkeln genom att släppa sitt fullängdsalbum “The Fathomless & The Infinite”

 

Skrivet av Skiva | 29 augusti, 2013

© Skiva 2018