The Pretenders ALONE 21 okt.

The Pretenders släpper nya albumet ’Alone’ den 21 oktober via BMG. Albumet blir det första albumet från Pretenders på åtta år. Ursprungligen var det tänkt att vara ännu ett solo projekt från Chrissie Hynde, uppföljaren till ’Stockholm’ från 2014 men det märktes snabbt att de drivande gitarrerna, de bråkiga men rättfärdiga arrangemangen, de hårda men samtidigt ömsinta låttexterna levererade av den mest vackra och egenartade av röster från en generation, lät fantastiskt bekanta. The Pretenders är tillbaka. 36 år efter deras enastående första album så kommer ‘Alone’, den äldre, visare och tuffare systern till den makalösa debuten.

Chrissie Hynde spelade in albumet i Nashville tillsammans med Dan Auerbach, från The Black Keys, som var kapten, producent och multiinstrumentalist på skivan – ett album som visar Chrissies ärligaste och mest skärande sida.

Bandet som gör Chrissie och Dan sällskap på skivan inkluderar Johnny Cashs f.d. basist Dave Roe samt countryrockaren Kenny Vaughan på gitar och diverse medlemmar av Dan Auuerbachs sidoprojekt The Arcs: Richard Swift på trummor, Leon Michels på keyboard och Russ Pahl som förser med “pedal steel” gitarr. Albumet är mixat av Tchad Blake (Arctic Monkeys, Peter Gabriel, Elvis Costello). Duane Eddy är även med på den slagkraftiga låten ‘Never BeTogether’.

Följande är vad Chrissie Hynde säger om albumet,

“Denna skiva innehåller det jag älskar mest – riktiga människor som spelar riktig musik. Jag sjöng och spelade in alla vokaler på 48 timmar – 48 timmar att sjunga dem, 40 års förberedelse!”

Skrivet av Skiva | 27 oktober, 2016

© Skiva 2021