The Tallest Man On Earth – Forever Is A Very Long Time –


THE TALLEST MAN ON EARTH

Släpper tredje låten/videon, “Forever Is A Very Long Time”

Titta på videon för ”Forever Is A Very Long Time”
https://TTMOE.lnk.to/ForeverVideo
Spotifylänk: https://open.spotify.com/track/3jVWEiworTdwB0ezwtVZcT?si=6b2U_yu_SbadjSWMtJi7Gw

Från 5-spårsserien: When The Bird Sees The Solid Ground

The Tallest Man On Earth släpper nu senaste låten i sin serie om fem låtar, When The Bird Sees The Solid Ground. Den nya studioinspelningen, ”Forever Is A Very Long Time”, släpps via Rivers / Birds Records genom AWAL / Kobalt Recordings, den ackompanjeras av en video gjord av Kristian Matsson.

Matsson säger om låten: “låten handlar om att släppa taget, när du verkligen inte vill släppa taget. Skapa en nationalsång för din tomma lägenhet? Om det är en triumf eller patetiskt spelar ingen roll.”

För ett år sedan började Matsson följa en vision, han var inte helt på det klara med vad det var. Någonting om att skapa musik, men att ta sig bort från sättet att spela in ett dussin sånger
och sedan vänta i nästan ett år på att de släpps.
Också om att börja göra sina egna videos, en förlängning av en lång tids intresse för fotografering och filmskapande. Ur detta kom A Light In Demos.
Låtar spelades in snabbt, mestadels filmade. Låtar och videos utvecklades samtidigt i en rasande fart, vilket gav Matsson en frenetisk, uppiggande energi.
The Light In Demos hjälpte till att bana vägen för When The Bird Sees The Solid Ground, där orginalkonceptet ändrats en del på flera sätt.  Den här gången spelas låtarna också in i studio där de mixas och mastras ordentligt.
Denna gången släpps också låtarna var för sig och blir tillgängliga på all plattformar där man önskar lyssna.

Skrivet av Skiva | 29 juni, 2018

© Skiva 2022