Skiva » Daniel Gilbert

Daniel Gilbert

Då sitter jag och skriver något som jag fram tills för en dag sen aldrig i min vildaste fantasi trodde att jag skulle behöva göra.

Nåväl, jag heter Daniel Gilbert och ända sen min gamle far slog in mitt musikaliska pannben med Oscar Peterson Trio har jag trott på, och förstått att musik i alla dess olika former berör och påverkar de flesta människor (åtminstone de med en själ). Då det var det tillsynes enklaste sättet att kommunicera med folk, började jag ganska tidigt att spela musik i olika former och med olika lyckat resultat. Broder Daniel blev mitt högstadium. Gymnasiet tillbringade jag på många olika skolor, Fiesta, The Junior och Augustifamiljen m.fl. Universitetsutbildningen hette Håkan Hellström och heter så fortfarande. Att jag nu ”startar eget” eller vad fan man nu skall kalla det kom väl sig från början av en slump. Att tid och möjlighet uppenbarade sig, jag insåg väl någonstans på vägen att jag sumpat de flesta andra chanser på ett vettigt jobb eller ett normalt liv. Jag sprang på min vän Per Stålberg och vi beslutade oss för några månader sen att försöka oss på ett samarbete.

Därav har nu skivan, New African Sports, Soul Café Club No # 1 tillkommit.

Inspelad i Wellfare Sound och Svenska Grammofonstudion i Göteborg under sommaren och den tidiga hösten med gamla och nya vänner. Musikaliskt drar sig låtarna åt ljud som influerat och inspirerat mig genom mitt liv, Allt från George Jones till Swervedriver, från Chet Baker till Radio Birdman osv. Per och jag letade under stenar och uppe på tak efter rätt musiker för rätt låt och försökte få alla låtar att vara tillräckliga för att kunna stå var för sig. Under albumskapandets tid utkristalliserade sig dock en samling kufar som kom att spela på fler och fler låtar och har nu formats till en formidabel enhet som jag stolt kan kalla mitt band. Herrarna kommer från vilt skilda platser, en del från H.C. rörelsen, en del från reggaen lite noise och en hel del slö-rock. Huruvida detta hörs eller ej på musiken lämnar jag till någon annan att bedöma.

Hoppas att det skall falla åtminstone några av er i smaken!

Mvh. Daniel Gilbert


Hör av er till info@skiva.se för pressbilder och albumbiografier.

© Skiva 2018