Skiva » Holograms

Holograms

 

HOLOGRAMS Forever 18 september

BIO

Ett år efter debutskivan är Holograms tillbaka med en ny fullängdare, Forever. Efter ett och ett halvt år av turnerande, mentala sammanbrott och förlust av jobb, återvände de hem – beväpnade enbart med hoppet att deras hårda arbete till slut kommer betala sig. De påbörjade inspelningen av en ny skiva berikade med nya erfarenheter som på en och samma gång eggade och utmattade medlemmarna.

Andreas Lagerström (sång/bas) och Anton Strandberg (trummor) lever fortfarande i arbetarklassens Farsta, 8 kilometer söder om centrala Stockholm, medan bröderna Spetze (Anton: sång/gitarr, Filip: synth) fortfarande bor hemma. Utanförskapet och tristessen efter deras första internationella turnéer ledde gruppen till att ytterligare mogna och utveckla sin musik och göra en skiva som är betydligt mer enhetlig och ”kraftfull” än deras debut. Gruppen ville fånga känslan av musik när den spelas i en kyrka eller ett tempel, ”som en mässa eller ett lovtal” vilket blir tydligt på det avslutande spåret ”Lay Us Down”. De må vara mer mogna och rikare på erfarenhet men gruppens ungdomliga energi och DIY/Punk-uppväxt är fortfarande i fronten och i full effekt med den frätande ”A Sacred State”, den melodiösa attacken av ”Rush”, eller den ohämmade, energifyllda ”släpp-alla-tyglar” på ”A Blaze on the Hillside”. Uppenbarligen visar inte Holograms några tendenser till att sakta ned och dämpa aggressionen från deras ursprungliga sound, något som kommer glädja deras växande publik i vår moderna värld av arroganta, och samtidigt ytliga, uppföljare.

Forever är mer än en ny samling låtar från Holograms. Det är ett fullt genomtänkt album som fans kommer att uppskatta i många år framöver. Låttexter och medryckande refränger lika klassiska som målningen av William Bouguereau de valde som grund till deras omslag, men presenterad på ett nytt och spännande vis. Ett sätt som kanske bäst beskrivs med Holograms egna ord för essensen av deras musik: ”… energi, ärlighet, hjärta och själ.”

. “Flesh and Bone” is streaming now: http://bit.ly/15OYcw1

 


Hör av er till info@skiva.se för pressbilder och albumbiografier.

© Skiva 2018