NEIKED

NEIKED  – ”Old School Love” feat SHY NODI

Titta: https://www.youtube.com/watch?v=F_S1RW9NyaI

NEIKED –  den gåtfulla producenten och låtskrivaren från Stockholm som ändrade uppfattningarna om vad det betyder och krävs att bli en framgångsrik producent. NEIKED började sin låtskrivarbana med att skriva låtar hemma i källaren. Efter att ha skrivit tillsammans med stora elektroniska producenten ZEDD, blev han uppmuntrad att ta kontakt med olika skivbolag för att nå ut med sin musik till en större publik.

Otålig över den långsamma processen med skivbolag och ivrig att få ut sin musik till världen, tog NEIKED och hans vänner saken i egna händer och startade NEIKED-kollektivet. De släppte musiken själva istället och 2016 släppte de tredje låten SEXUAL. Låten fick massivt med uppmärksamhet på Spotify och blev en internationell hit med över 400 miljoner streams samt top 10 placeringar i 10 länder. Med den här framgången ville världen ha och veta mer, vem är denna mystiska 25-åring som slagit sig in så hårt med sina smittsamma grooves på popscenen?

Istället för att ställa sig i rampljuset fortsatte NEIKED att vara anonym och valde att presentera sig själv och sin musik genom NEIKED-kollektivet samt att endsat uppträda på några få större shower som BBC Live Lounge och på några av skandinaviens största TV-shower.

Under 2018 kommer NEIKED tillslut kliva ut från skuggorna med en serie nya releaser och med en nyvunnen vilja att bli en synlig artist som utmanar begreppet superstjärna.

Första smakprovet “Old School Love” ute 20 juni, tagen från det kommande albumet i augusti!


Hör av er till info@skiva.se för pressbilder och albumbiografier.

© Skiva 2020