Skiva » Satan Takes A Holiday

Satan Takes A Holiday

SATAN TAKES A HOLIDAY – DEBUT PÅ I MADE THIS.

Som en blixt från klar himmel. Som en spark i magen när du redan ligger. Lika beroendeframkallande som dansant. Lika tufft som ironiskt pinsamt. Satan Takes A Holiday tar tag i rockslyngeln och släpper inte förrän rumpan skakar och ölen spills ut på golvet. Med Iggys känsla, Sonics energi, och Screamin’ Jays pondus lyckas denna trio fylla ett hål i den allt tröttare svenska rockscenen. Ett alldeles brilljant liveband med en barnsligt spännande känsla för humor och en knivskarpt adrenalinpumpande scennärvaro som redan hyllas i media och av publik. Satan Takes A Holiday består av tre svettiga, sexiga, orakade skrupelfria kufar till män vid namn Big Fred (sång och gitarr), Schwantz (trummor), och Grizzly Turner (Bas) som tillsammans bildar en trio med målet satt på absolut totaldominans. I din stereo, i dina hörlurar, på ditt dansgolv, på din bardisk, i dina fantasier. Ditt nya favoritband. Musiken tar oss tillbaka till en svunnen tid, samtidigt som den lyfter fram en nyskapande längtan till glödande gitarrer, stängselfria lokaler och slitna strupar. Utan att vara nostalgisk eller gammalmodig så finns det en rejäl dos respekt för rockens alla gudfädrar och gudinnor. Energin och kärleken till scenen – den gamla likväl som den kommande – är sällsynt unik; STAH är inte charmiga för din skull, de är inte här för att komplimera din skivsamling. De är inte ute efter att snackas om på Stockholms inneställen. De är inte pojkar som hoppas på att ses som män. STAH är den sista pusselbiten.

Äntligen.
Ditt enda, sista hopp bland bredbent machometal och uttjatade mellansnack. Adrenalin, känsla, spelglädje och strålande musiker. Med dessa egenskaper så har STAH etablerat sig som ett av Sveriges bästa liveband.
STAH har redan ett alldeles ypperligt rykte och efter otaliga spelningar i hela norden skall bandet nu söka nya höjder med hjälp av nytt skivbolag, nytt management och ny bokare. Gå med i rörelsen eller dö.
Bandet bildades under sommaren 2006 och sedan dess har STAH bland annat;
- producerat en EP på klassiska skivbolaget Freak Scene – skivbolaget som ligger bakom The Hellacopters första release.

- turnerat i Sverige, Norge och Danmark.
- blivit kritikerrosade för sina energiska liveframträdanden.
- spelat tillsammans med bl.a. Electric Eel Shock, Henry Fiats Open Sore, Bring Me The Fucking Riot… Man, Deamons, Hell On Wheels och The Cumshots.
- Gjort musik till TV-serien “Stor i Japan”.

Den självbetitlade debuten släpps på det smått legendariska bolaget I Made This som utöver STAH även har akter som Division of Laura Lee, Per Egland och Traktor i sitt stall. Albumet, som spelades in under våren 2009, mixades av Christoffer Roth som även suttit bakom spakarna på skivor med Moneybrother, Håkan Hellström och Markus Krunegård för att nämna några. Roth återfinns också som musiker på albumet på den dånande publikfavoriten “First Time Baby”, där han spelar flügelhorn. Det adrenalinpumpande spåret “Get The Fuck Off My Stage” är också det ett samarbete, denna gång ett interkontinentalt sådant, med gitarrvirtuosen Aki Mirimoto från den Japanska punkakten Electric Eel Shock. Albumet genomsyras av STAHs karatäristiska sound; gitarrmangel som har sina rötter i blues, bluegrass och garagerock, pumpande trummor med ett klassiskt Bonham-sväng, bas som påminner om både Motowns och Londons bättre dagar. Men STAHs verkliga styrka ligger i den direkta, kaxiga och “hittiga” sången. Med texter som berör ämnen som skräcken inför sexuella prestationer, njutningen av sexuella prestationer, plågorna från de svenska rockbandens eviga Amerikakomplex, vampyrer och panik inför lillasysters privatliv. Allt detta med en charmig och väldigt opolerad nyans av naivitet som tilltalar de flesta.


Hör av er till info@skiva.se för pressbilder och albumbiografier.

© Skiva 2018