Skiva » The Legends

The Legends

The Legends
»Over and over«
Album, LAB118

Enmansbandet The Legends har förvirrat, och irriterat, sin omgivning med total kompromisslöshet och tvära kast sedan 2003. På nya ”Over and over” har de lyckats pricka in en kreativ formtopp utan dess like. Känslomässigt pendlar det mellan ursinnig desperation, panikångest, ljusglimtar och förväntan. Kombinationen av soldisiga popmelodier och väggar av gitarrer som tycks komma från underjorden har aldrig låtit bättre än den gör på ”Over and over”! Ett album som kommer att leva länge.

”Förra året var en ny bottennotering på ett personligt plan. Men den allmänna ångesten luckrades upp efter hand och jag tror det hörs på skivan. Där finns lite hopp i mörkret.”.

Tillsammans med en uppsjö av distpedaler, gamla orglar och analog-synthar samt gäster från bland annat avsomnade Tralala och svenska favoriterna The Mary Onettes har de precis slutfört sitt fjärde album. Första singeln ”Seconds away” låg etta på Elbo.ws i veckor och fick väldigt starka, och mestadels översvallande positiva, reaktioner världen över.

“Det mest ospelbara vi någonsin fått skickat till P4″, Robert Jonsson, P4

“Först ett lager oväsen tvärs över låten, sedan ännu ett, och när högtalarna redan är på väg åt helvete kommer ännu ett lager oljud. Strålande. ” Patrik Forshage NÖJESGUIDEN

”Att byta musikalisk inriktning på varje skiva är förstås kommersiellt självmord. Men det finns en röd linje i allt jag gör – allting tar avstamp i min relativt smala värld av musik och min syn på tillvaron som aldrig tycks förändras. Textmässigt skulle Jag och Förgängligheten kunna bli indiepopens svar på Ulf Lundell och Friheten.  Och jag är inte riktigt säker på om det är en bra eller dålig sak. ”

The Legends debuterade med hyllade albumet ”Up against the Legends” hösten 2003. Live var bandet då mellan 8-10 personer varav ungefär två hade en aning om hur man spelar ett instrument och noll var i närheten av nyktra. –”Jag ville göra melodier så enkla och självklara att de skulle gå fram oavsett  hur de framfördes. Den här gången får publiken kämpa för att höra melodierna genom en vägg av feedback.” The Legends ger sig ut på Sverige-turné i maj.

Johan Angergård är enda medlemmen i The Legends. ”Over and over” är det fjortonde albumet han släpper med något av sina tre band Acid House Kings, Club 8 och The Legends. Hans förra album var ”The boy who couldn’t stop dreaming” med Club 8 som nästan uteslutande handlade om döden. Skivans viktigaste spår ”Jesus, walk with me”, användes lite oväntat i Apollo-reklam, gick in på singellistans 11:e plats, playlistades på P3 och P4 och testades på svensktoppen.

Artist: The Legends
Titel: Over and over
Format: Album (CD / Vinyl / Digitalt)
Releasedatum: 6 maj


Hör av er till info@skiva.se för pressbilder och albumbiografier.

© Skiva 2018